26. 11. 2022

V sobotu 12. listopadu proběhla v zamlžené Mladé Boleslavi Krajská konference středočeské krajské organizace. Konference se po pandemické pauze opět mohla konat prezenčně a zúčastnilo se jí celkem 19 delegátů z osmi základních organizací.

Krajská konference

Na začátku Jana Krumpholcová, jako stávající 1. místopředsedkyně a svolavatelka konference představila delegátům město Mladá Boleslav.

Po procedurálních záležitostech byla prvním bodem programu prezentace výsledků a zhodnocení nedávných senátních a komunálních voleb. Z diskuse vyplynulo, že zelení často nedovedli v mezivolebním období ani v rámci předvolební kampaně dostatečně prezentovat svoji práci a cíle a to se odrazilo na volebních výsledcích. Může nás těšit, že v Jílovém se Jan Stachura stal místostarostou, jinak Zelení ve Středočeském kraji ztratili posty dvou starostů.

Poté byla přednesena zpráva o činnosti Rady krajské organizace za rok 2022. V diskusi ke zprávě bylo konstatováno, že bylo vytvořeno málo mediálních výstupů o činnosti Zelených v rámci orgánů kraje.

Následovala diskuse o strategii pro následující dva roky, tj. do příštích krajských voleb. Jedním z bodů této diskuse bylo, že by měla být vyvinuta snaha o rozšíření členské základny Zelených.

Krajská konference Strany zelených Středočeského kraje následně svým usnesením uložila nově volené Radě krajské organizace předložit k projednání a schválení strategii a harmonogram činnosti pro období let 2022 – 2024.

Dalším bodem konference byla volba nových členů Rady krajské organizace a Krajské revizní komise.

Rada krajské organizace byla zvolena ve složení: předsedkyní Jana Krumpholcová, 1. místopředsedou Pavel Kraus, 2. místopředsedou Jiří Čejka. Dále byli členy Rady zvoleni Martina Pokorná, Tomáš Mígl, Kateřina Pazderů a Oskar Lažanský.

Krajská revizní komise byla navržena a zvolena ve stávajícím personálním obsazení a jejími členy jsou Jan Dytrych, Petr Vacíř a Václav Vidím.

Na závěr přítomní členové výborů krajského zastupitelstva informovali o činnosti výborů pro životní prostředí, pro zdravotnictví a pro školství.

Celá konference v příjemném prostředí restaurace Štěpánka trvala 6 hodin.

Zapsal Pavel Ondráček

ZO Jesenice