(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-153759558-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

25. 11. 2017

V sobotu 25. listopadu 2017 proběhla v podzimním Berouně krajská konference Strany zelených Středočeského kraje, které se zúčastnilo 23 delegátů a delegátek základních organizací, 4 členi a členky rady krajské organizace (RKO) a 4 hosté. Hlavním bodem programu bylo zhodnocení špatného výsledku voleb do Poslanecké sněmovny ČR a dovolit členy a členky RKO.

Magdalena Davis a Jiří Čejka při řízení konference.

V rámci diskuse k hodnocení volebního neúspěchu vystoupil nejprve Petr Kutílek, 3. místopředseda Zelených, který delegáty a delegátky seznámil s průběhem předvolební kampaně z celostátního pohledu a kriticky zhodnotil její dopad. Následně vystoupil středočeský volební lídr Petr Štěpánek, který poděkoval dobrovolníkům a dobrovolnicím participující na zelené kampani v kraji a povzbudil členstvo k další práci pro Zelené. Daricha Moravčíková, členka RKO, v dalším diskusním příspěvku poodhalila práci středočeského volebního štábu Zelených v posledních měsících a seznámila přítomné o rozpočtu naší kampaně.

V dalším bodě Jiří Čejka, předseda Středočeských zelených, nastínil finanční výhled naší krajské organizace a navrhl finanční spoluúčast naší organizace na plnění finančních nákladů Zelených po neúspěšném volebním výsledku v letošních Parlamentních volbách.

Krajská konference také zvolila Jana Cempera (ZO Kolín) na post 2. místopředsedy RKO a Soňu Mikešovou (ZO Říčany) jako členku RKO. Rada krajské organizace je tak opětovně v plné síle.

Středočeští Zelení následně vyjádřili podporu kandidatury Magdaleně Davis, Petra Štěpánka a Petra Kutílka pro lednový volební sjezd do předsednictva Strany zelených.